Media Center pro Linux

Napsal Beebop. Zařazeno v Novinky

FluendoFluendo, výrobce kodeků a přehrávačů pro licencované formáty jako jsou MP3 a MPEG2, oznámil vydání Fluendo Media Center za cenu € 40 , které integruje DVD přehrávač pro Linux a ostatní kodeky do jednoho produktu, který nabízí legálně licencovaný, byť proprietární, přehrávání médií pro uživatele Linuxu. Média Center pro přehrávání videa podporuje DVD, WMV, MPEG2, MPEG4 H.264 formáty, zatímco audio přehrávání podporuje formáty MP3, WMA a AAC. Mezi funkce softwaru patří přehledný seznam skladeb a podpora Dolby Digital 5.1 a také zahrnuje možnost prohlížet a vytvářet alba s fotografiemi.

Media Center využívá framework GStreamer k automatickému rozpoznávání různých typů médií ( např.: XviD, H.264, MP3 ). Je možné automaticky detekovat média v síti a přehrát si je zpětně přes Sambu, UpnP nebo DAAP a podporuje také MMS streamování.

Media Center obsahují podporu pro dálkové ovládání a dotykové obrazovky. Na výběr máme k dispozici Media Center pro 32bit a 64bit linuxové systémy v RPM balíčku pro linuxové distribuce jako jsou Fedora, Mandriva a SUSE, DEB balíčky pro Ubuntu a Debian a ostatní balíčky (obecné) pro jiné linuxové platformy. Minimální požadavky na hardware jsou 1GHz procesor s 512MB RAM a podporu OpenGL.

TIP:

Jestliže máte zájem o více informací či zakoupení tohoto produktu, tak můžete navštívit oficiální stránky Fluendo http://www.fluendo.com