OpenELEC 1.0 rychlé spouštění XMBC Media Center OS

Napsal SvenHassel. Zařazeno v Novinky

openelec-logoPo více než dvou letech vývoje, projekt OpenELEC oznámil příchod OpenELEC 1.0 svého embedded Linux operačního systému. OpenELEC je open embedded Linux Entertainment Center distribuce, která na rozdíl od XMBC-Live nebo XMBCfreak není založena na Ubuntu, ale je vyvinuta zcela od základu pro dosažení maximální efektivnosti. Podle vývojového týmu plná instalace OpenELEC trvá méně než 5 minut a není třeba žádných linuxových zkušeností. OpenELEC 1.0 zabere cca 80 až 130 megabajtů z diskového prostoru. OpenELEC 1.0 obsahuje XMBC Media Center 10.1 s kódovým označením "Dharma" a při zapnutí je plně aktivní do méně než 10 sekund. OpenELEC 1.0 je založen na linuxové jádru 3.1 (RC10) a obsahuje X. org 1.10.4, Mesa 7.11 a obsahuje zabudouvanou update funkci, která automaticky instaluje nejnovější aktualizace při připojení k internetu. Další funkce, která byla přidána do XMBC v OpenELEC, je Konfigurace pomocí OpenELEC Add-on, jež umožňuje uživatelům konfigurovat jejich nastavení sítě, přidavný hardware a Update Services. Další dolpňky jsou také dostupné prostřednitvím projektu vlastního repozitáře. I když podporuje většinu standardních 32 i 64 bitových systému, specifické nastavění je také k dispozici pro Intel, NVIDIA, ION a AMD Fusion aj. Více podrobností o první stabilní verzi OpenELEC 1.0 lze nalézt v oficiálním oznámení o vydání. OpenELEC 1.0 je k dispozici ke stažení ze stránek projektu a instalační příručka je také k dispozici na stránkách projektu. OpenELEC zdrojový kód je umístěn na GitHub a je licencován pod GPL.