Oznámení o uvolnění GeeXboX Media Center 2.0

Napsal SvenHassel. Zařazeno v Novinky

geexbox-2-0-logoPo několika letech vývoje, GeeXboX projekt oznámil vydaní své Media Center distribuce ve verzi GeeXboX Media Center 2.0 zaměřené na domácí PC kina (HTPC) a Media Center systémy. Podle vývojáře Benjamina Zorese, vývojový tým dlouho bojoval měsíce a roky při návrhu verze 2.0m, jelikož přecházel z jednoho projektu do druhého a dokonce i vytvářel svůj vlastní, než se tým konečně rozhodl držet co nejvíce odkazu mocného XMBC. S krycím názvem "Love to a Shove It" GeeXboX 2.0 obsahuje 10.1 Dharma na open source XMBC Media Player je v zásadě dost odlišný od série 1.x. Zores sdělil, že projekt má stále stejnou filozofii s cílem zaměřit se na většinu počítačů a zařízení v co největším měřítku. Nová verze obsahuje jádro 2.6.38.8, nejnovější verze nabízí podporu pro řadu embedded zařízení s ARM SoC jako TI OMAP4 Pandaboard a NVIDIA Tegra 2, podpora pro více SoC bude přidána. GeeXboX 2.0 neobsahuje některé vlastnosti, jež obsahovala předchozí verze. včetně jedinečného nástroje ISO generátor, starší HDD instalaci a podporu V4L, analogové karty. Podpora pro DVB karty a digitální televize byla odstraněna. Další informace o hlavní verzi. včetně kompletního seznamu nových funkcí a aktualizací balíčků, naleznete v oficiálním oznámení o vydání. GeeXboX 2.0 je k dispozici ke stažení jako ISO image pro 32 i 64 bitové systémy, stejně jako ARM embedded systémy v rámci projektu.